0400 636 548 info@rtmrakenne.fi

Perustukset

 

Teemme perustustyöt erilaisiin kohteisiin sovitussa budjetissa ja aikataulussa. Palvelemme perustusten teossa niin rakennusliikkeitä, omakotirakentajia kuin talotehtaitakin. Toimialueemme on ensisijaisesti Turussa ja lähikunnissa, mutta tarvittaessa olemme valmiita tulemaan pidemmällekin. Teemme perustukset myös vaativiin kohteisiin. Meillä on pitkä kokemus perustusten teosta. Kohteitamme ovat niin omakotitalot, rivitalot, kerrostalot, kuin kauppakeskuksetkin. Työmme jälki on aina korkealaatuista ja pidämme kiinni sovitusta budjetista ja aikataulusta. Hoidamme perustukset kuntoon asiakkaan kannalta vaivattomalla avaimet käteen -periaatteella. Hinnoittelumme on kilpailukykyinen ja toteutamme työn tehokkaasti ja nopeasti.

Perustukset

Perustustavan valinta

Valittavaan perustustapaan vaikuttaa tontin maaperä. Maaperätutkimuksella selvitetään mm. tontin maaperän rakenne ja kantavuus sekä pohjaveden taso. Kun maaperän ominaisuudet ovat tiedossa, valitaan sopivin perustamistapa talolle. Maaperätutkimus on tärkeää, sillä esimerkiksi maaperän painuminen voi tuhota tai vaurioittaa taloa, mikäli asiaa ei ole huomioitu perustamisratkaisuissa. Kantavuuden lisäksi perustusten suunnitteluun vaikuttaa muun muassa routivuus, joka määrittää routasuojauksen tason tai perustamissyvyyden.

Valuperustus

Valuperustus on kustannustehokas ja nopea tapa saada kantava perusta talolle. Valuperustus tehdään mittatarkasti paikan päällä muottien avulla valamalla. Näin saadaan yhtenäinen, täysin saumaton, teräsvahvistettu betonirakenne, joka ei välttämättä vaadi erillistä pinnoitusta. Valuperustus on monipuolinen perustustapa, joka soveltuu mm. maanvaraisiin perustusratkaisuihin, tuulettuviin alapohjaratkaisuihin sekä paalutettaviin ja kantavalle alapohjan laatalle suunniteltuihin perustuksiin.

 

Maanvarainen perustus

Maanvarainen perustus sopii yleensä parhaiten kovalla tai keskikovalla maaperällä olevalle tasamaatontille tai loivaan rinteeseen. Maanvarainenperustus tehdään suoraan sorapatjan tai yhtenäisen anturan päälle.

 

Tuulettuva alapohja

Tuulettuva alapohjaratkaisua käytetään taloihin, joihin halutaan alapohja tuulettuvaksi. Tilaelementtitaloissa käytetään aina tuulettuvaa alapohjaa. Tuulettuva alapohja on yleinen valinta myös pohjaveden ollessa lähellä talon perustuksia. Kantava alapohja toteutetaan yleisesti ontelolaatoilla. Ontelolaatta on esijännitetty betonielementti, joka tuodaan asennusta vaille valmiina työmaalle.

 

Paalutus

Pehmeälle maaperälle soveltuu paalutettava perustusratkaisu. Paalutuksessa maaperään hakataan teräs- tai betonipaaluja kunnes kantava maaperä tulee vastaan. Paaluihin valetaan teräksellä vahvistetut betoniperustukset. Myös tässä perustusratkaisussa alapohja toteutetaan ontelolaatoilla.

 

Harkkoperustus

Harkkoperustuksessa talolle valetaan betonisen anturan päälle harkoista kestävä perustus. Harkkoperustus sopii kaikkiin maaperiin ja maastonmuotoihin. Harkkoratkaisu mahdollistaa erikoiset rakenteet myös haastaviin maasto-olosuhteisiin. Normaali tasamaatontilla päästään yleensä valuperustuksilla, harkkoperustusta kustannustehokkaampaan ratkaisuun.

 

Betonielementtiperustus

Betonielementit mahdollistavat kestävät perustukset, ja ne sopivat useimpiin maaperätyyppeihin. Betonielementit valmistetaan asiakkaan suunnitelmien mukaan, mittatarkkoina ja toimitetaan työmaalle asennusvalmiina.

 

Perustukset
Kerrostalojen perustukset
Perustukset

Ota yhteyttä

Marko Mäkinen
0400 636 548

Miikka Ahde
0500 660 670

 

Sähköposti
info@rtmrakenne.fi