Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Lämpökuvaus antaa tärkeää tietoa kiinteistön rakenteista

Lämpökuvaus antaa luotettavaa tietoa kiinteistön kunnosta ja on erinomainen apuväline rakennuksen korjaustarpeiden määrittelyssä. Lämpökuvausta voidaan käyttää myös uudisrakentamisessa mm. laadun tarkkailuun. Uudiskohteissa lämpökuvauksella saadaan tarkaa tietoa rakenteiden toiminnasta ja oikeaoppisesti suoritetusta rakennustyöstä.

Lämpökuvaus on nopea ja edullinen tapa selvittää rakennuksen vuoto- ja vikakohdat

Lämpökuvauksen avulla rakennuksen vuoto- ja vikakohdat selviävät varmasti ja nopeasti, ilman että rakenteita täytyy purkaa. Näin vältytään ylimääräiseltä pintojen rikkomisilta ja tarpeettomilta korjauksilta. Useimmiten lämpökuvaus maksaa itsensä takaisin, sääästettyinä remonttikustannuksina, kun korjaustyöt osataan kohdistaa heti oikeaan paikkaan. Lämpökuvaus säästää myös aikaa ja vaivaa, lyhentäen remontin kokonaiskestoa.

Lämpökuvauksella voidaan selvittää rakennuksen energiahävikkiä aiheuttavat ja asumisviihtyvyyttä alentavat kosteus- sekä homeriskejä aiheuttavat vikakohdat. Lämpökuvauksella voidaan myös selvittää mm. vesipattereiden ja putkistojen tukkeumia, termostaattien toimivuutta sekä lattialämmitysputkien sijaintia.

Lämpökameran kuva näyttää selkeästi vuotokohdat

Lämpökuvauksella mitataan kohteen pinnan tuottamaa lämpösäteilyä. Laadukas lämpökamera muodostaa mitatun tiedon perusteella selkeän ja havainnollisen kuvan, mitatusta kohdasta. Lämpökuvauksen avulla voidaan selvittää nopeasti rakennuksen ulkovaipan viat ja puutteet sekä mahdolliset ilmavuodot. Lisäksi lämpökuvauksella saadaan tietoa rakennuksen lämmöneristyksen kunnosta, tasaisuudesta sekä paikannetaan rakennuksen kylmäsillat. Kiinteistön lämpökuvauksessa voidaan lisäksi tarkastella LVIS-laitteiden toimivuutta sekä paikantaa mahdollisia kosteus- ja homevaurioita, tietyin edellytyksin.

Yleisimpiä lämpökuvauksella paikannettavia vikoja ovat hallitsemattomat ilmavuodot. Ilmavuodot aiheuttavat vetoisuutta kiinteistössä ja vaikuttavat näin asumismukavuuteen. Lisäksi ilmavuodot lisäävät merkittävästi energiankulutusta ja näkyvät näin ollen kohonneena lämmityslaskuna. Ilmavuodot voivat aiheuttaa myös kosteus- ja homavaurioita kiinteistön rakenteisiin.

Rakennuksen lämpökuvauksella voidaan selvittää mm:

eristeasennuksen onnistuminen tai niiden puutteet
– vesipattereiden ja putkistojen tukkeumat
– termostaattien toimivuus sekä lattialämmitysputkien sijainti
– lämmitysputkien ja -kaapeleiden sijainti
– rakenteiden kylmäsillat ja ilmavuodot
– ikkuna- tai oviasennuksen laatu

Teemme lämpökuvauksia laadukkaiden lämpökameroiden avulla, Turussa ja koko Varsinais-Suomen alueella. Ammattitaitoinen henkilökuntamme ja kokemus lämpökuvauksista takaavat luotettavat mittaustulokset niin uudis- kuin remonttikohteissakin.

Kysy lisää lämpökuvauksesta

Marko Mäkinen
p. 0400 636 548
info@rtmrakenne.fi

 

Tutustu toteuttamiimme kohteisiin

Seuraa meitä facebookissa

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

RTM Rakenne Oy

Marko Mäkinen

p. 0400 636 548
info@rtmrakenne.fi

Miikka Ahde

p. 0500 660 670

Y-tunnus
2733010-6